Apuvälineosasto

Tero N

ALStuttu:n jäsen
image.jpg
Roikkuviin ranteisiin sain tänään Rehabandin tuet ja vähän lisäaikaa iipadin tökkimiseen:).
 

rmattila

Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Minä pärjäsin noiden kanssa liki vuoden - ensin paljaaltaan, sitten kyynärtuen kanssa ja lopuksi kyynärtuen ja kämmenestä kattoon menevän kuminauhan kanssa.
 

icebear

ALStuttu:n jäsen
Mun mielestä tabit on just tosta syystä hankalia kun kättä pitää leijuttaa sen päällä. Niinpä vielä käyttelen kunnon pöytäkonetta.
Mulla kun sormet vetää koukkuun niin oon etsinyt siihen apuja mutta ei ainakaan fyssari tiennyt. Netissä näin jotain renkaita jotka tulee nivelen päälle oikaisten sitä mutta ne oli ihmeen hintavia.
 

rmattila

Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Minä tuuppasin pienen viivoittimen rannetuen alle kämmenselän puolelle ja yhden sormen kerrallaan siihen kuminauhalla kiinni. sormen vaihto parin tunnin välein.
 

icebear

ALStuttu:n jäsen
Minä olen kokeillut jäätötikkuja ym. mutta ei vielä toimivaa ole löytynyt. Kuitenkin täytyisi olla aika tukeva, epäilen että kuminauha ei riitä.
Tässä näitä asiallisen näköisiä netistä:
sormirenkaat.png
 

Tero N

ALStuttu:n jäsen
Icebear on oikeassa tuon leijuttelun suhteen. Itse istun nojatuolissa kyynärpäät käsinojilla, se vähän avittaa. Tämähän on kuitenkin aika tapauskohtaista. Iipädin käyttäjille pieni vinkki eli näppäimistön saa jaettua kahteen osaan, image.jpg ja sen ansiosta kädet saa tuettua syliin. Peukaloissa pitää tietysti olla vielä eloa.

Oisko noihin koukkusormiin apua jos vaikka sähköputkesta sahaisi tuet niveliin? Vähän sormea suurempi halkaisia ja laastarilla esim. voisi passailla koon sopivaksi.
 
Viimeksi muokattu:

icebear

ALStuttu:n jäsen
Töissä kokeiltiin tabeja printattujen ohjeiden sijaan mutta kaverit eivät niistä pitäneet kun käsi tuli aina ohjeiden päälle.

Sähköputkia olen tuolla autotallissa koittanut virittää mutta halkaisija ei oikein ole sopinut. Sahaamalla halki tosiaan voisi koittaa. Näillä koukuilla näprääminen ei kyllä ole äkkinäisen hommaa.
Se kuitenkin pitäisi olla systeemi joka olisi helppo laittaa ja ottaa pois.
 

Tero N

ALStuttu:n jäsen
TAM taipuisat muoviputket:
TAM16 16,0/11,0
TAM20 20,0/14,5
TAM25 25,0/18,5
TAM32 32,0/24,5

JM jäykät muoviputket:
JM16 16,0/13,2
JM20 20,0/17,0
JM25 25,0/21,8
JM32 32,0/28,5
JM40 40,0/36,1
JM50 50,0/44,8

Tuo taipuisakin on aika jäykkää lyhkäsinä pätkinä. Minä oon delegointia alkanu harrastelemaan. Ei pysty enää omilla käsillä:cool:.
 

Tero N

ALStuttu:n jäsen
Täytyy sanoa näistä Rehabandeista, että hyvät on. Melkein kuin olis saanu vähän omia käsiä takaisin. Jos on oireita tähän suuntaan, niin Respectan hyllystä löytyy. Maksusitoumuksen sain paikalliselta apuvälinelainaamolta.

http://respecta.fi
 
Viimeksi muokattu:

icebear

ALStuttu:n jäsen
No jopas.... tuoltahan löytyy vaikka mitä. Menen huomenna fysioterapeutin luo (jos pääsen perille rollaattorilla könkäten) niin täytyy jutella noista ja sähkäristä ym.
 

enna

ALStuttu:n jäsen
Täällä meilläpäin toimitaan niin, että kun diagnoosin myötä sinut ilmaistaan hoitoputkeen ja tapaat eri erityistyöntekijät säännöllisesti tarpeen mukaan. Tähän joukkoon kuuluu muös toimintaterapeutti, jonka erityisalaa nuo käsijutut on.
 

rmattila

Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Periaatteessa niin pitäisi kaikkialla olla, mutta esim. minä en ole nähnyt toimintaterapeuttia kolmen vuoden aikana kuin kahdesti. Ja jälkimmäisellä kerralla tieto siirtyi eri suuntaan kuin olisi tarkoitus. Mukitelineestä silloin puhuttiin, ja jouduin lopulta itse hommaamaan sen Amerikasta.
 

icebear

ALStuttu:n jäsen
Tuli käytyä vaimon kanssa fyssarilla tänään. Sovittiin että aletaan hommailemaan manuaalituolia, sähkäriä ja ehkä moottorisänkyä. Fysikaalista hoitoa olisi tarjolla viikottain. Vielä kun jaksais sen lekurin palaverin viedä läpi noin viikon päästä.
Kyllä näitten kanssa on pää pyörällä, on fysioterapeuttia, toimintaterapeuttia, kuntoutusohjaajaa jne.
 

Tero N

ALStuttu:n jäsen
Nyt kuulostaa hyvältä:).
Mulle neurologi kirjotteli hakemuksen kelaan taximatkoista. Voimassa toistaiseksi. Tänäänkin menossa Peijakseen yksin, invataksi ajaa pihaan, sähkärillä kyytiin ja menoksi.
Kyseleppä samanlaista, kuuluu sullekkin
 
Viimeksi muokattu:

Joke

ALStuttu:n jäsen
Täällä Jyväskylässä homma toimii ilmeisen hyvin fysioterapiaan ja allaterapiaan kerran viikossa. Ajelin alkuvuoden omalla autolla. Mutta nyt olen ottanut taksin käyttööon. Kaikki apuvälineet olen saanut. On sähkäri manuaali , rollaatorin,moottorisängyn, on jalkaortoosit ja allasortoosit, suihkutuolin, respiraattorin ym.
 

icebear

ALStuttu:n jäsen
Allasterapia periaatteessa kuulostaisi hyvältä. Viime kesänä mökillä pääsin vielä rantaan ja järveen uimaan, olikin lämmin vesi viime kesänä. Uidessa lähes unohtui tauti, oli ihmeen normaalin tuntuista.
Tuossa allasterapiassa vaan kauhistuttaa nuo rättisulkeiset, pukeminen ja riisuutuminen.
 

Trulli62

ALStuttu:n jäsen
 
Allasterapia periaatteessa kuulostaisi hyvältä. Viime kesänä mökillä pääsin vielä rantaan ja järveen uimaan, olikin lämmin vesi viime kesänä. Uidessa lähes unohtui tauti, oli ihmeen normaalin tuntuista.
Tuossa allasterapiassa vaan kauhistuttaa nuo rättisulkeiset, pukeminen ja riisuutuminen.

Tuohon rättisulkeisiin on apuna avustaja, johon tarvittavat tunnit tietysti pitää hakea vammaispalvelusta, kuten aina. Mutta kannattaa ehdottomasti, niin ihanaa on pääkopalle tuo vesielementti, että rättisulkeiset, pari siirtymistä pyörätuolista taksiin, suihkutuoliin, nostolaitteella altaaseen siirtymisin, suihkuin, pukemisineen (avustajan kanssa) kyllä kannattaa kerran viikossa viettää tunti lämpimässä terapia altaassa - vaikka oheisiin meneekin 2x enemmän. Vedessä saa tehdä mitä ei kuivalla maalla voi... kävellä, hyppiä,seistä, pyöriä, kellua painottomana... vaikka ei enää jaloissa potkut riitä 'oikeaan uimiseen'. Tietysti fysioterapeutti ohjaa ja antaa vinkkiä liikkeistä joilla ylläpidetään liikkuvuutta ja hengitystä. Edelleen vedessä tauti unohtuu - vielä näin 3 vuoden jälkeenkin...
 

enna

ALStuttu:n jäsen
Täällä taas peesaan, mutta totta se on, uiminen on kivaa! Altaassa ehtii, sen lisäksi, että se on kivaa, tehdä tuplaten ja tehokkaammin hommia kuin "kuivajumpassa". Kuivalla maalla siirtymiset yms. Vievät paljon enemmän aikaa. Sekin ilahduttaa, kun voi liikkua ja kokea kroppansa kokonaisvaltaisemmin (onko tuo oikea sana? Ymmärrätteköhän mitä tarkoitan?) Mulla keikautettiin vuoden 80 jumppaa muotoon 50xallas ja 30xkuivajumppa. Nyt päättyneellä kaudella oli päinvastoin. Minä yritin aluksi käydä pulikoimassa ystävien ja perheen avustamana, mutta se oli hermoja raastavaa, jatkuvaa jännitystä ja järjestelyä. Nyt minulla on avustaja ja homma toimii. Taksimatkat ovat minulla myös käytössä, tosin haaveena olis päästä vielä auton rattiin, mutta se vaatisi muutostöitä autoon, minulla kun ei ole automaattivaihteita. On vain vaikea tietää, kuinka sairaus etenee ja mitä oikeasti tarvitsisi.
 

Tero N

ALStuttu:n jäsen
Minulle tarjoutui mahdollisuus Respectan kautta koeponnistaa laitetta nimeltä otteenvahvistaja. Olisivat antaneet koekäyttöön viikoksi. Omat sormet ovat jo senverran koukussa, etten saanut niitä oikaistua puristuksen jälkeen tuolla laitteella, joten viikon koeajo jäi tekemättä.
Laite on sähkökäyttöinen hansikas.
Jos jollain heräsi kiinnostus tuohon ja als on menossa sopivassa kohtaa, ovat kiinnostuneita lanseeraamaan sitä myös meikäläisille. Yyveellä yhteys minuun ja kerron keneltä sitä voi kysellä.
 
Ylös