Ohje, tiedote Foorumi päivittyy uuteen ohjelmistoversioon pe, 18.12.2020

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Tiedoksi, että ALStutun foorumi päivitetään uuteen ohjelmaversioon tänään 14.12. tai lähipäivinä.

Päivityksen aikana foorumille ei pääse ja sen jälkeen ulkonäkö, valikot yms. ovat muuttuneet enemmän tai vähemmän. Näitä muokataan kuntoon heti kun ehditään.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Päivitystä päivitysasioihin:

Testipäivitys on tehty ja onnistunut hyvin.

Varsinainen päivitysaika on varmistunut. Se tapahtuu kuluvan viikon perjantaina, 18.12.2020. Tarkempaa kellonaikaa ei ole sovittu.

Päivitys aiheuttaa katkoksen tai katkoksia foorumin toiminnassa.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Foorumi on päivitetty uusimpaan XenForo-versioon.

Monet tekstit näkyvät vielä englanninkielisinä siihen saakka, kunnes uuden version käännöstiedosto asennetaan.
 

Leevi

ALStuttu:n jäsen
Hei,
näyttäisi että aiemmat Youtube-linkit ei enää toimi? Korjasin yhteen aiempaan ketjuun linkin.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Hyvä, että mainitsit. BB-koodit lienevät hieman muuttuneet.

En ole vielä ennättänyt jatkaa asennusta, menee varmaan sunnuntaille.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Hei,
näyttäisi että aiemmat Youtube-linkit ei enää toimi? Korjasin yhteen aiempaan ketjuun linkin.
Asensin medialinkkejä hallitsevan lisäosan. Muutama foorumilta löytämäni Youtube-upotus toimi nyt kuten ennenkin.

Youtube-linkin voi tipauttaa suoraan viestin tekstiin. Ohjelmisto tekee viran puolesta ko. kohtaan ikkunan, jossa video näkyy.
 
Viimeksi muokattu:

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Foorumin ilmoitukset saa nyt myös push-viesteinä. Ne toimivat tietokoneen nettiselaimilla, android-puhelimilla ja tableteilla, mutta Applen laitteilla viestit eivät pääsääntöisesti välity. Mahdollisesti Mac-tietokoneen selaimelle viestit tulevat, jos se ei ole Safari.

Valitettavasti tarkempaa tietoa ei ole antaa, koska en pysty tuota Mac-asiaa testaamaan. Näissä tiedoissa minun on vain siteerattava foorumiohjelmiston dokumentaatiota.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Suomen kielitiedosto on nyt asennettu. Puutteita näkyy vielä, ne aiheutuvat ohjelmiston lisäosista, joita tuo perusohjelmiston käännös ei kata.
 

toomas

Site admin
Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Foorumia on jo useamman kuukauden vaivannut ongelma, joka johtuu Microsoftin roskapostipolitiikasta. Se on täysin erilainen kuin verkon muilla toimijoilla ja näin ylläpidon näkökulmasta todella vaikea.

Asian yksinkertaistamiseksi esitettäköön se vaikkapa näin: Samalla postinumeroalueella, jossa asut, asuu epäsosiaalinen henkilö, joka lähettelee roskapostia milloin mihinkin. Itse et ole syyllinen mihinkään, mutta epäonneksesi tämä tyyppi asuu saman postikonttorin alueella. Niinpä Microsoftin postikonttori hävittää kaikki sinun lähettämäsi kirjeet sen kummemmin kyselemättä, koska postinumeroalueellasi asuu tämä hyypiö.

Edellä esitetty rinnastus on sähköpostimaailmassa ihan totta. Jos jossakin samassa ip-avaruudessa on havaittu roskapostittaja, niin Microsoft varotoimenpiteenä torjuu kaikki siitä avaruudesta tulevat viestit ilmoittamatta mitään lähettäjälle tai vastaanottajalle. Millään muilla en tiedä olevan näin reikäpäistä käytäntöä. Asiaan voi yrittää vaikuttaa, mutta kokemus on osoittanut sen ihan turhaksi puuhaksi. Työhön kuluu helposti tunteja ja lopputulos on se, ettei mitään tapahdu.

Miten sitten samassa ip-avaruudessa voi olla roskapostittaja? Jos palvelin on jonkin suuremman toimijan konesalissa, niin samassa avaruudessa on tyypillisesti tuhansia muita asiakkaita. Koska roskapostittaminen on yleisesti käyttäjäehtojen vastaista, niin roskapostittajat luovat yhtenään uusia asiakastilejä milloin mihinkin ja lähettävät postiaan niin kauan kuin voivat. Jos mahdollista, jättävät laskunkin maksamatta ja siinä sivussa pilaavat muiden saman asujaimiston asukkaiden maineen. On yleensä vain ajan kysymys, että jotain tällaista tapahtuu, eikä siihen juuri voi vaikuttaa palveluntarjoajaa valitsemalla.

Nyt olemme saaneet tämän ongelman ratkaistua foorumin osalta. Foorumin lähettämä sähköposti ohjautuu nyt Amazon Web Services SES-palvelun kautta. Se tulee siis eri ip-osoitteesta kuin ennen ja siksi Microsoftin Hotmail, Msn, tms. sähköpostipalvelu ei enää estä sitä.

Tosin tiedetään tapauksia, jossa Microsoft on estänyt AWS:n kautta tulevia sähköpostejakin. Yleensä tuollaiset tapaukset kuitenkin ratkeavat nopeasti, eikä käyttäjän tarvitse taistella tuulimyllyjä vastaan.
 
Ylös