1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Rikulta käsikirja pitkälle edenneen als-potilaan hoidosta?

Viestiketju osiossa 'Yleinen ALS-keskustelu' , aloittaja H2O, 12.10.2020.

 1. H2O

  H2O Yleinen foorumi

  Tässä noustessani keskellä yötä kamppailtuani limaongelman kanssa tuli otsikon ajatus mieleeni. Rutiinit ja ongelmanratkaisut. Olisi hyötyä monelle,
   
 2. Carmen

  Carmen Yleinen foorumi

  Hyvä idea kirjoittaa. Itse päivät taistelen liman kanssa päivällä (2 sädetystä tehty). Päivät vielä menee, mutta yöllä bipap kuivattaa suun, niin että herään kostuttamaan monta kertaa yössä. Suuta en osaa pitää kiinni nukkuessani. Ilmaa mahaan menee myös, riesaksi asti, aiemmin ei mennyt. Ilmeisesti elimistö romahtaa, niin ongelmia tulee aina vaan enemmän.
   
 3. enna

  enna ALStuttu:n jäsen

  Hei, jos on vähänkin yskimisvoimaa jäljellä, niin minulle auttaa NAC (650mg/pv) pitämään yöt rauhallisena ja liman niin lohkeavana, että saan sen yskittyä pois. Myös päivittäinen pulloon puhallus ja paljehengitys ovat ehdottomia. Rikulla ilmeisesti ei ollut yhtä hyvä kokemus sisäisesti nautitusta Nacista.
   
 4. Carmen

  Carmen Yleinen foorumi

  Kyllä minulla on NAC ja palje käytössä. Pulloon puhallus ei ole onnistunut sairaana, kun suu on niin väljä, bulbaari- taudissa siitä oireet alkoi. Maskilla onnistuu palje. Kiitos vastauksesta.
   

Jaa tämä sivu