Rikulta käsikirja pitkälle edenneen als-potilaan hoidosta?

H2O

Yleinen foorumi
Tässä noustessani keskellä yötä kamppailtuani limaongelman kanssa tuli otsikon ajatus mieleeni. Rutiinit ja ongelmanratkaisut. Olisi hyötyä monelle,
 
C

Carmen

vierailija
Hyvä idea kirjoittaa. Itse päivät taistelen liman kanssa päivällä (2 sädetystä tehty). Päivät vielä menee, mutta yöllä bipap kuivattaa suun, niin että herään kostuttamaan monta kertaa yössä. Suuta en osaa pitää kiinni nukkuessani. Ilmaa mahaan menee myös, riesaksi asti, aiemmin ei mennyt. Ilmeisesti elimistö romahtaa, niin ongelmia tulee aina vaan enemmän.
 

enna

ALStuttu:n jäsen
Hei, jos on vähänkin yskimisvoimaa jäljellä, niin minulle auttaa NAC (650mg/pv) pitämään yöt rauhallisena ja liman niin lohkeavana, että saan sen yskittyä pois. Myös päivittäinen pulloon puhallus ja paljehengitys ovat ehdottomia. Rikulla ilmeisesti ei ollut yhtä hyvä kokemus sisäisesti nautitusta Nacista.
 
C

Carmen

vierailija
Kyllä minulla on NAC ja palje käytössä. Pulloon puhallus ei ole onnistunut sairaana, kun suu on niin väljä, bulbaari- taudissa siitä oireet alkoi. Maskilla onnistuu palje. Kiitos vastauksesta.
 

rmattila

Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Olisi sinänsä hyvä idea, mutta nytkään ei meinaa vuorokauden tunnit riittää. Parempi jos löytyisi ulkopuolinen tekijä kyselemään useammalta potilaalta. Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi kaikille.
 
Ylös