Kanta-Hämeen keskussairaalan neurologian etähoitomalli ja tutkimustyö

Leevi

ALStuttu:n jäsen
Vaikuttaa hyvältä innovaatiolta:

https://www.khshp.fi/koulutus-ja-kehittaminen/neurologian-etahoitomalli/

"Kanta-Hämeen keskussairaalan neurologian yksikössä kehitetty neurologisen lähetepotilaan etähoitomallin käyttöönotto ja arviointi palkittiin Lääkäriliiton laatupalkinnolla vuonna 2016. Kyseessä on puhelinvastaanotto, joka toteutuu sitä tarvitseville heti lähetteen saavuttua neurologian poliklinikalla. Kyseessä on uusi palvelumuoto entisten lisäksi, jonka myötä potilaiden hoito nopeutuu ja hoidon saatavuus on erittäin hyvä. Etähoitomallia ollaan ottamassa käyttöön myös monissa muissa sairaanhoitopiireissä kokemustemme pohjalta.

Neurologian yksikössä tehdään paljon tutkimustyötä, sekä kliinisiä lääketutkimuksia että akateemista tutkijalähtöistä tutkimusta. Kehittämistyö on keskeinen osa yksikön toimintaa ja sitä tehdään Potilas ensin -ajattelun mukaisesti. Tutkimus- ja kehittämistyö on keskittynyt kuntoutukseen, aivovammoihin, etähoitoon, epilepsiaan, ALS-sairauteen, MS-tautiin, Parkinsonin tautiin ja aivoverenkiertohäiriöihin."
 

rmattila

Ylläpitäjä
ALStuttu:n jäsen
 
Käytännössä ALS-potilaan "hoito" on pitkälti erilaisten lausuntojen kirjoittamista, ja se onnistuisi kyllä usein etätapaamisenkin perusteella. Hienoa olisi, jos systeemi samalla madaltaisi kliinisten lääkekokeiden kynnystä.
 
Ylös