Lääkkeitä jokaiselle

Tero Viilto

ALStuttu:n jäsen
 
Tässä käännös yo. sivusta:

Lääkkeiden pääsy. Kaikille.

Olemme kansainväliseksi rekisteröidyksi apteekiksi ja lääkkeiden saatavuuden asiantuntijoita. Riippumatta siitä, kuka olet tai missä asut, opastamme sinua ja lääkäriäsi hankkimaan turvallisesti ja laillisesti reseptilääkettä, jota ei ole vielä hyväksytty tai saatavilla maassasi.

Nimetyn potilaan tukeminen: Kuinka teemme sen
Voit hankkia laillisesti uusia lääkkeitä, vaikka niitä ei olisi hyväksytty maassasi.
Tämä artikkeli on ensimmäinen kahdesta artikkelista, joissa tarkastellaan nimettyjen potilaiden tuonnin eri osia lääkkeistä, joita ei ole saatavilla meidän ja terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, mitä Nimetty potilas -tuonti on ja miten potilaat voivat käyttää sitä saadakseen käyttöönsä hyväksyttyjä lääkkeitä, joita ei ole hyväksytty tai joita ei ole saatavilla heidän kotimaassaan.

Yksi yleisimmistä potilaiden, perheenjäsenten, hoitajien ja lääkäreiden esittämistä kysymyksistä, joita tuemme osoitteessa everyone.org, on "Kuinka pystyt tarjoamaan pääsyn hyväksyttyihin lääkkeisiin, joita ei ole hyväksytty kotimaassani?" Yksinkertaisesti sanottuna käytämme Named Patient Import -perustetta, joka antaa potilaille mahdollisuuden päästä käsiksi hyväksyttyihin lääkkeisiin, joita ei ole vielä hyväksytty tai saatavilla heidän kotimaassaan.


Mikä on nimetty potilaspohja?
Useimmissa maissa jokaisella potilaalla (nimetty potilas), jolla on henkeä uhkaava, pitkäkestoinen tai vakavasti heikentävä sairaus, on oikeus saada, ostaa ja tuoda lääkkeitä, jotka voivat pelastaa hengen tai parantaa elämänlaatua. Jokaisella maalla on omat erityiset säännöt ja määräykset, jotka koskevat innovatiivisten lääkkeiden saatavuutta ja tuontia, ja tätä tarkoitusta varten on laadittu monia erilaisia ohjelmia ja määräyksiä. Näitä ovat nimetty potilas tuonti, myötätuntoinen käyttöohjelma ja Early Access -ohjelma muutamia mainitakseni. (Saat lisätietoja muun tyyppisistä lääkkeiden käyttöohjelmista tutustumalla tämän artikkelin lopussa oleviin resursseihin.)

everyone.org tarjoaa pääsyn lääkkeisiin nimenomaan Nimetty potilastuonti -periaatteella, mikä tarkoittaa, että työskentelemme potilaan puolesta yhteistyössä hänen hoitavan lääkärinsä kanssa. Yleensä jokaisessa maassa on sama sääntö, että vain hyväksyttyjä lääkkeitä saa markkinoida. Jokaisessa maassa on kuitenkin myös kansallisessa lainsäädännössä säädettyjä poikkeuksia, kuten nimetty potilastuonti henkilökohtaiseen käyttöön tapauksissa, joissa lääkettä ei ole saatavilla potilaan maassa. Nämä poikkeukset tehdään sen varmistamiseksi, että teoriassa kaikki hyötyvät kaikista lääkeinnovaatioista maailmanlaajuisesti. Jotta voimme tukea yksittäisiä potilaita saamaan hyväksyttyjä lääkkeitä Nimetty potilas -periaatteella, näiden vaatimusten on täytettävä:


1. Lääkkeellä on myyntilupa toisessa maassa, eikä sitä ole hyväksytty tai saatavilla omassa maassaan.


2. Markkinoilla ei ole vaihtoehtoa.


3. Lääke on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.


4. Potilaalla on reseptikirje kotimaansa lääkäriltä.


5. Lääke tulee jakaa apteekista.


Tietyn maan kansallisesta lainsäädännöstä riippuen voidaan soveltaa lisävaatimuksia, kuten terveysministeriön hyväksyntä, tuontimäärän rajoitus jne. everyone.org varmistaa, että kaikki asiaankuuluvat vaatimukset tunnetaan ja niitä noudatetaan.


Tilauskysely ja lisätiedot
Kun meihin ollaan yhteydessä ensimmäisen kerran, tukitiimimme työskentelee potilaan kanssa varmistaakseen, että hän on ensin neuvotellut hoitavan lääkärinsä kanssa parhaan hoidon suunnittelun ja tarvitsemansa lääkkeen reseptin saamiseksi. Siitä eteenpäin meidän tehtävämme on valvoa koko prosessia. Hoidamme kaikki osa-alueet, jotta potilaan ei tarvitse. Tämä vaihtelee hankinnasta toimitukseen, tulliin ja toimitukseen sekä seurantaan sen varmistamiseksi, että kaikki on vastaanotettu hyvässä järjestyksessä. Apteekkaritiimimme, lääkäreiden ja lakimiesten avustuksella tuemme potilasta ja hänen lääkäriään kaikissa vaiheissa. Koko tämän prosessin ajan autamme potilaita antamalla heille ennakoivasti tietoa siitä, mitä odottaa alusta loppuun. Potilaat saavat myös oikea-aikaiset päivitykset toimituksista, vastauksia kysymyksiinsä ja lisätietoja kaikesta mahdollisesta. Tavoitteemme on tarjota räätälöityä tukea jokaiselle potilaalle ja hoitavalle lääkärille, jotta heidän ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka he saavat tarvitsemansa lääkkeet.


Toimittajalta apteekkiin


Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun potilas on antanut meille reseptin? Ensin varmistamme, että voimme tarjota heille laillisesti heidän tarvitsemansa lääkkeet. Jos näin on, varmistamme yhdessä apteekin kanssa, että kaikki resepti- ja potilastiedot ovat oikein. Välitämme tiedot sitten hankintapäälliköllemme, joka ottaa yhteyttä luotettaviin toimittajiimme nähdäkseen, mikä voi täyttää tilauksen nopeimmin, turvallisimmin ja halvimmalla hinnalla. Kuljetus on myös keskeinen osa prosessia, koska jotkin lääkkeet vaativat erityisiä toimitusehtoja, kuten lämpötilan säätelyä, jota kutsutaan kylmäketjukuljetukseksi. Lääketoimittajat käyttävät sitä yleisesti, ja se on yleensä kalliimpaa ja aikaa herkempää kuin tavallinen toimitus. Sopivaa kuljetustapaa käyttäen järjestämme lääkkeiden toimituksen yhteistyökumppanin apteekkiin.

Apteekista sinulle

Apteekki valmistaa lääkkeet paikalliseen tai kansainväliseen toimitukseen. Tässä vaiheessa logistiikkapäällikkömme järjestää kuljetuksen apteekista potilaan ovelle tai määrättyyn noutopisteeseen, yleensä paikalliseen apteekkiin potilaan kotikaupungissa. Koska tämä matkan osuus on täysin meistä riippuvainen toimituksen suhteen, logistiikkapäällikkömme on hyödynnettävä laajaa verkostoaan ja vuosien asiantuntemusta nopeuttaakseen lääkkeiden saamista mahdollisimman turvallisesti, turvallisesti ja vaivattomasti. Tämä edellyttää kaikkien tarvittavien lääketieteellisten todisteiden ja tuontipaperien koordinointia tarkkuuteen ja oikea-aikaisuuteen keskittyen. Myös tullitoimistoilla ja jopa kuljetusyrityksillä on erilaisia menettelytapoja, jotka on otettava huomioon ja vaadittavat paperit vaihtelevat maittain. Tukitiimimme on kuitenkin aina valmiina opastamaan, auttamaan ja informoimaan potilaita ja heidän terveydenhuollon tarjoajia näiden asiakirjojen toimittamisessa.


Olemme ylpeitä saadessamme ylpeillä 100 %:n onnistumisasteella lääkäreille ja potilaille yli 70 maassa! Kaikkien osoitteessa everyone.orgin kovan työn ansiosta tuhannet ihmiset ovat hyötyneet saamistaan lääkkeistä. Yhä useampia ihmisiä (kuten muita potilaita tai potilaan perhettä, ystäviä ja lääkäreitä, jotka myös ottavat meihin yhteyttä) on autettu löytämään tarvitsemansa tiedon tai ottamaan yhteyttä muihin sairauksiinsa erikoistuneisiin terveydenhuollon ammattilaisiin. Loppujen lopuksi on tärkeää muistaa, että pyrimme maailmaan, jossa kaikilla on tasavertainen, nopea ja oikeudenmukainen pääsy viimeisimpään ja parhaaseen terveydenhuoltoon riippumatta siitä, kuka he ovat tai missä he asuvat.
 
Ylös