Nyt on taas Britanniassa ja ranskassa uusi tutkimus

Tero Viilto

ALStuttu:n jäsen
 
Tässä linkki uutisointiin Britanniassa:

Sitten vielä käännös tekstistä:
Hienoa: Brittitutkijat antavat huomattavan sysäyksen toiveilleen elää motoneuronisairauden kanssa käyttämällä uusia munuaislääkkeitä
Tutkimus osoittaa, että munuaissyövän hoito voi hidastaa motoneuronitaudintaudin(ALS) leviämistä
Hoito lisää selviytymismahdollisuuksia 70 prosenttia, tutkijat ovat havainneet.
Se on ensimmäinen uusi lääke motoneuronitautiin, jota Stephen Hawking kärsi lähes 30 vuotta.
Brittitutkijat ovat antaneet merkittävän sysäyksen toiveille elää pidempään motoneuronisairauden, liikehermoja rappeuttavan sairauden kanssa, joka vaivasi tunnettua fyysikkoa Stephen Hawkingia.
Tutkimus osoittaa, että munuaissyövän hoitoon käytettävän proteiinin injektiot voivat hidastaa motoneuronitaudin leviämistä ja lisätä eloonjäämismahdollisuuksia 70 prosenttia.

"Nämä merkittävät tulokset ovat todellinen läpimurto", sanoi Timothy Tree, immuunisäätelyn ja immunoterapian professori King's Collegesta Lontoossa.”
Stephenin kuvan yläpuolella:
”Ne voivat johtaa suuriin muutoksiin hoitovaihtoehdoissa potilaille, jotka kärsivät tästä tuhoisasta sairaudesta.”
Stephenin kuvan alla:
”Tutkimus osoittaa, että munuaissyövän hoitoon käytettävän proteiinin injektiot voivat hidastaa MND:n leviämistä ja lisätä eloonjäämismahdollisuuksia 70 prosenttia. Se on ensimmäinen uusi hoito tautiin lähes 30 vuoteen.”

Pyörätuolikuvan alla:
”Sairaus vaikuttaa noin 6 000 ihmiseen Isossa-Britanniassa ja heikentää kehon lihaksia vaikuttamalla aivojen motorisiin hermosoluihin. Tiedemies Stephen Hawking eli motoneuronitaudin kanssa 55 vuotta.”


Isossa-Britanniassa ja Ranskassa tehty 21 kuukautta kestänyt tutkimus osoittaa 70 prosenttia pienemmän riskin kuolla lääkettä käyttävillä potilailla verrattuna lumelääkettä saaneisiin potilaisiin.
Se on ensimmäinen uusi lääke ALS:iin, joka on parantumaton sairaus lähes 30 vuoteen.

Sairaus vaikuttaa noin 6 000 ihmiseen Isossa-Britanniassa ja heikentää kehon lihaksia vaikuttamalla aivojen tahdonalaisiin liikehermoihin.
Aliravitsemus ja nielemisvaikeuksista johtuva nestehukka vaikeuttavat terveenä pysymistä, ja kuolema seuraa yleensä hengitysvajausta.

Professori Hawkingille annettiin kaksi vuotta elinaikaa, kun hänet diagnosoitiin 21-vuotiaana, mutta hän hämmästytti lääkäreitä eläessään 76-vuotiaaksi ja kuoli vuonna 2018.
Suurin osa sairastuneista kuolee 3–5 vuoden kuluessa diagnoosista. Se tappoi marraskuussa skotlantilaisen rugby-suuruuden Doddie Weirin, 52, koomikko Ronnie Corbettin ja näyttelijä David Nivenin.
Entinen rugbyliigan pelaaja Rob Burrow diagnosoitiin joulukuussa 2019, ja hän on nyt omistautunut ALS:n tietoisuuden lisäämiseen.
Uusi lääke on valmistettu interleukiini-2-proteiinista (IL-2), jota löytyy immuunijärjestelmästä.
’Neurologi professori Nigel Leigh Brighton Medical Schoolista, joka johti tutkimusta Gilbert Bensimonin kanssa Ranskassa, sanoi: "Alkutiedot osoittavat hoidosta olevan erittäin hyvän vaikutuksen. Olemme erittäin rohkaistuneita tutkimuksesta.
’Neurologi professori Nigel Leigh Brighton Medical Schoolista, joka johti tutkimusta Gilbert Bensimonin kanssa Ranskassa, sanoi: "Alkutiedot osoittavat hoidosta olevan erittäin hyvän vaikutuksen. Olemme erittäin rohkaistuneita tutkimuksesta.
Potilaat värvättiin tutkimukseen pian diagnoosin jälkeen hoidon testaamiseksi varhaisessa vaiheessa.
Tutkimuksessa havaittiin, että pieni annos IL-2:ta lisäsi tiettyjen immuunisolujen määrää veressä, jotka pystyvät taistelemaan tulehduksellisia infektioita vastaan.
Vaikka motoneuronitaudin syytä ei täysin ymmärretä, tiedetään, että tulehdusmekanismit vaikuttavat liikehermojen solujen vaurioitumiseen aivoissa ja selkäytimessä.
Jaa tai kommentoi tätä artikkelia: Brittitutkijat lisäävät toiveita elää motoneuronisairauden kanssa uusilla munuaislääkkeillä.
 
Ylös